10 maj 2015

Pengegave (DIY)


Vi skulle til en 18'års fødselsdag, så klokken 2 om natten efter en 16 timers langt vagt på job, blev pengegaven kreeret :-D Jeg var alligevel så overgearet, at jeg ikke kunne sove, men nøj hvor havde jeg ondt i fødderne... havde en følelse af, at min størrelse 38 var blevet en 42'er :-/ Ikke mere klynk herfra... og videre til pengegaven.

Du skal bruge:
1 ølglas
4-5 dl iskoldt æblejuice
1 æggehvide
5-6 blade husblas
... + en masse mønter

Jeg syntes måske, min æblejuice var lidt for mørk, så en anden gang, vil jeg nok fortynde den med lidt vand.
Til "øllet" skal du bruge 1 blad husblas pr. dl juice, som lægges i blød og derefter smeltes i mikroovnen
Bland juice og husblas og hæld det i glasset... sammen med en stor del af mønterne
Sæt glasset på køl... og vent med tålmodighed, det stivner ikke hurtigere ved, at du står og glor på det :-D
5 timer senere... måske allerede før, men jeg sov, som en skudt ko kan de resterende mønter proppes på plads i glasset med en strikkepind. Det er nemmest med de mønter med hul i
Pisk en æggehvide til en BLØD marengs... jeg overdrev og gav den max gas og tilsæt 1 blad smeltet husblas
Læg skummet på øllet og sæt glasset i køleskabet til du skal ud af døren
Da jeg havde valgt et glas, der stod Tuborg på... købte jeg selvfølgelig sådan en og gav ved siden af

Pengegaven vakte stor jubel :-D Note: Husk at informerer modtagere om, at der skal bruges varmt vand, når mønterne skal ud af glasset... eller lad vær, så han/hun selv kan døjes med det... ha ha ha :-D





16 kommentarer:

  1. Hvor længe er det om at størkne?

    SvarSlet
  2. Kan glasset stå på gavebordet hele festen igennem UDEN at det smelter - eller skal det også stå på køl efter det er givet??

    SvarSlet
  3. Jeg har prøvet at putte smeltet husblas i koldt væske før og det klumper/trævler ALTID.....hvad HULAN gør jeg forkert??

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg plejer at ligge husblas i koldt vand først og så i lun væske bagefter. Med det her, da lunede jeg juicen inden jeg puttede det udblødte husblas i og det virkede fint.

      Slet
  4. Jeg havde husblas i koldt vand i 10 minutter. Derefter 1 blad husblas pr 1 dl.juice. Jeg varmede juicen op så det var nemmere at smelte, men mon det skulle have været op at koge eller tæt på kogepunktet??? Efter 2 timer er det stadig meget flydende

    SvarSlet
    Svar
    1. Tålmodighed søde... jeg er sikker på, det nok skal komme. Det tager omkring 5 timer i køleskabet.
      Meld endelig tilbage...

      Slet
  5. Hvor længe kan det holde sig i køleskab, inden det skal gives? Kan man lave den to dage i forvejen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du sagtens 🙂

      Slet
    2. Jeg lavede æblejuice delen seks dage før, jeg skulle give den, hvilket holdt sig fint i køleskabet. Æggehvide-skummet lavede jeg på dagen, men vil tro, det fint kan laves dagen før.
      /Sara

      Slet
  6. Hjælp. Hvad gør jeg forkert mit til ikke stivne den mindste lille smule. Nu har det stået på køl i 7 timer og der sker ikke noget det er stadig flydende.

    SvarSlet
    Svar
    1. ??? Det lyder mystisk, hvis du har kommet 1 husblas + et ekstra i pr. dl vand? Det har jeg aldrig været ude for.
      Du kan evt. prøve, at tilsætte mere husblas.
      Pia

      Slet
  7. Skal bruge lidt hjælp!
    Har aldrig arbejdet med husblas før. Så vil lige være sinker på jeg forstår det rigtigt.
    Jeg lægger husblas i koldt vand. Kommer det i æblejuice og varmer denne op???? Skal det koge?

    SvarSlet
  8. Utrolig nem at lave lagde husblas i blød og varmede det med lidt af æblejuicen i micro hældes op i resten af juicen derefter hældte lidt i glasset med mønter på køl 15 min flere mønter i liggende og stående mere æblejuice osv under 1 time og den er færdig og helt størknet

    SvarSlet
    Svar
    1. Er det i varm eller kold æblejuice?

      Slet